Van de diaconie - telefooncirkel

Beste gemeenteleden,

Wat kan het misschien stil worden in de huizen van onze ouderen, door de maatregelen rondom het coronavirus. Een aantal van u hoort tot de ‘kwetsbare groepen’ en gaat misschien niet graag meer het huis uit. Maar de telefoon kan helpen om met elkaar contact te houden. Of bent u ook al vaardig met skypen, beeldbellen enz.?

Wat kunnen we als gemeenteleden voor elkaar doen?
  1. We kunnen elkaar bellen via een telefooncirkel.
U kunt u daarvoor aanmelden door naar coördinator Ans Ruiter te bellen.
Het werkt zo: We maken cirkels (groepjes) van maximaal vijf personen. ’s Ochtends tussen 9 en 10 uur wordt de eerste persoon in de cirkel gebeld door één van de bezoekdames. Deze persoon belt de nummer twee en die op zijn beurt de nummer drie in de cirkel. Zo gaat het verder totdat de laatste in de cirkel de bezoekdame weer belt.
Het gaat er om even met elkaar te praten zodat u kunt aangeven of alles in orde is en of u  eventueel een vraag heeft of die dag iets nodig hebt. Doen veel mensen aan de telefooncirkel mee, dan duurt zo’n gesprekje max. vijf minuten. Maar u kunt wel aangeven dat u graag later die dag nog eens gebeld wil worden om even te praten.
  1. Onze gemeente heeft bezoekdames / heren, die u kunnen bellen om een praatje met u maken. Omdat een bezoekje aan iemand brengen nu niet kan. Als u dit graag wilt, belt u dan ook onze coördinator Ans Ruiter.
  2. U kunt zelf voor uw bestelling de huisarts of de winkel bellen. Zij brengen soms de bestelling zelf bij u. Maar in geval van drukte daar, kunnen wij iemand van de gemeente vragen om dit te doen. Er kan ook geregeld worden dat aan u bijv. een boek, spel of puzzel wordt gebracht.
    De bezorger komt niet bij u binnen, de boodschap wordt bij u aan de deur afgegeven.
  3. Misschien is het ook leuk om eens een oude vriend te bellen die u lang niet gesproken hebt. En eens vragen hoe het met een bekende gaat in een heel ander deel van Nederland.
  4. Als u een gesprek wilt met de pastoraal werker of een ouderling, belt u dan één van de ouderlingen: Hans van der Louw of Frans Langeveld. Ook dat gesprek gebeurt per telefoon.  Hun telefoonnummers staan voor in de Klepel.
Het telefoonnummer van Ans Ruiter is: 06 11 01 51 63

Siddeburen pioniert

In de Tijding van december (kwartaalblad van de IZB) staat een interview over de pioniersplek die de gemeente op wil zetten.
Via onderstaande link is het interview te lezen